Salmon cardamom and sesame seeds ;)

Salmone al cardamomo e semi di sesamo

Ingredienti:
1 filetto di salmone (100 gr a persona o come preferito)
cardamomo macinato grossolanamente
3 spicchi aglio
foglie di sedano
semi di sesamo
liquore al mandarino
olio e.v.o. per condire
timo
prezzemolo

Togliere la pelle squamosa al filetto di salmone.
In una pentola inserire un trito di poche foglie di sedano, l’aglio tagliato a fette nel senso dell’altezza, cardamomo, timo e 2 o 3 cucchiai di liquore al mandarino e un po’ acqua quanto basta per la cottura. Adagiare il salmone sopra gli aromi e cuocere su fiamma media (sarà pronto in una decina di minuti).
Impiattare il salmone insieme agli aromi di cottura e cospargere di semi di sesamo e prezzemolo e condire con un filo di olio e.v.o.
Contorno: cavolo romano cotto in poca acqua.
Unione di aromi agro-dolci, delicati e vellutati, una carezza al palato e inebriante per i sensi.
Colori raffinati in un bouquet che sa di spiagge nordiche baciate da profumi agrumati.
La fragranza di un pane casereccio integrale che allieta momenti conviviali.
Buon appetito.

 

Salmon with cardamom and sesame seeds

Ingredients:
1 salmon fillet (100 gr per person or as a favorite)
coarsely ground cardamom
3 garlic cloves
celery leaves
Sesame seeds
mandarin liqueur
extra virgin olive oil. to season
thyme
parsley

Remove the scaly skin from the salmon fillet.
In a saucepan, add a few chopped celery leaves, sliced ​​garlic in the sense of height, cardamom, thyme and 2 or 3 tablespoons of mandarin liqueur and a little water just enough for cooking. Lay the salmon over the aromas and cook over medium heat (it will be ready in about ten minutes).
Serve the salmon together with the cooking aromas and sprinkle with sesame seeds and parsley and season with a little oil e.v.o.
Side dish: Roman cabbage cooked in a little water.
Combination of sweet and delicate, velvety aromas, a caress on the palate and intoxicating for the senses.
Refined colors in a bouquet that smells of Nordic beaches kissed by citrus scents.
The fragrance of an integral homemade bread that enlivens convivial moments.
Enjoy your meal.

Pubblicato da taniapizzamiglio

IPHM member, EBSA member, naturopath, holistic operator, HSE technician, education and social communication assistant, ed. mindfulness, op. international cooperation development projects, etc.

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