Wholemeal spelled and buckwheat bread with sesame seeds

Pane integrale di farro e grano saraceno con semi di sesamo

Ingredienti:
250 gr farina grano saraceno
500 gr farina integrale di farro
2 cucchiaini lievito madre essiccato
1 cucchiaio semi di sesamo (ne avevo pochi ma sulla quantità di farina si possono tranquillamente mettere 3 cucchiai di semi di sesamo)
acqua quanto basta per impastare

Mettere il lievito in un bicchiere con un po’ di acqua tiepida e un pizzico di zucchero integrale di canna e lasciar attivare.
In un contenitore capiente mettere le farine e i semi di sesamo e mescolarli. Aggiungere il lievito e l’acqua quanto basta per impastare.
Una volta ottenuto il panetto, lasciarlo lievitare e maturare 24-30 ore.
Quando pronto, infornare a 150-160°C

Wholemeal spelled and buckwheat bread with sesame seeds

Ingredients:
250 gr buckwheat flour
500 gr spelled wholemeal flour
2 teaspoons dried sourdough
1 tablespoon sesame seeds (I had few but on the quantity of flour you can safely put 3 tablespoons of sesame seeds)
enough water to knead

Put the yeast in a glass with a little warm water and a pinch of wholemeal cane sugar and let it activate.
In a large container put the flours and sesame seeds and mix them. Add the yeast and the water just enough to knead.
Once the dough is obtained, let it rise and mature for 24-30 hours.
When ready, bake at 150-160 ° C

Espelta integral e pão de trigo sarraceno com sementes de gergelim

ingredientes:
250 gr de farinha de trigo sarraceno
500 gr de farinha de trigo integral
2 colheres de chá de fermento seco
1 colher de sopa de sementes de gergelim (eu tinha poucas, mas com a quantidade de farinha, você pode colocar com segurança 3 colheres de sopa de sementes de gergelim)
água suficiente para amassar

Coloque o fermento em um copo com um pouco de água morna e uma pitada de açúcar de cana integral e deixe-o ativar.
Em um recipiente grande, coloque as farinhas e as sementes de gergelim e misture. Adicione o fermento e a água apenas o suficiente para amassar.
Uma vez obtida a massa, deixe crescer e amadurecer por 24 a 30 horas.
Quando estiver pronto, leve ao forno a 150-160 ° C

Pan integral de espelta y trigo sarraceno con semillas de sésamo

ingredientes:
250 gr de harina de trigo sarraceno
500 gr de harina integral de espelta
2 cucharaditas de masa madre seca
1 cucharada de semillas de sésamo (tenía pocas pero con la cantidad de harina que puede poner de forma segura 3 cucharadas de semillas de sésamo)
suficiente agua para amasar

Pon la levadura en un vaso con un poco de agua tibia y una pizca de azúcar de caña integral y deja que se active.
En un recipiente grande ponga las harinas y las semillas de sésamo y mézclelas. Agregue la levadura y el agua lo suficiente como para amasar.
Una vez que se obtiene la masa, déjala crecer y madurar durante 24-30 horas.
Cuando esté listo, hornee a 150-160 ° C

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Pubblicato da taniapizzamiglio

IPHM member, EBSA member, naturopath, holistic operator, HSE technician, education and social communication assistant, ed. mindfulness, op. international cooperation development projects, etc.

2 pensieri riguardo “Wholemeal spelled and buckwheat bread with sesame seeds

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