Tuna steak, bergamot like lightning thunder

Trancio di tonno, bergamotto come tuono di lampo

Per chi cerca quell’energia strepitosa che da forza e vitalità, non può mancare un nutrimento colorato e profumato.

Ecco un venerdì di pesce, con trancio di tonno in letto di bergamotto e spolverato di ginepro, pepe, prezzemolo.

Lavare un trancio di tonno.
Scaldare una pentola antiaderente coperta con coperchio. Quando è calda adagiare il tonno e lasciar cuocere un lato, quindi voltarlo e la parte che sta in alto coprirla con 2 fette sottili di bergamotto. Rigirare il trancio un’altra volta tenendo con le pinze il bergamotto in modo che segua il trancio e si frapponga tra tonno e base pentola e posizionare altre 2 fette di bergamotto sul lato alto, spolverare di ginepro macinato e pepe in bacche macinato, ricoprire con coperchio e continuare la cottura fino a livello desiderato, spoverare di prezzemolo e attendere che si termini la cottura.

Impiattare accompangando con un filo di olio e.v.o.

Contorno proposto col tonno: verza (ortaggio di stagione) cotta in poca acqua con listelli di carota e cipolla a tocchetti, un po’ di noce moscata e pepe.
Impiattare col tonno e condire con un filo di olio e.v.o.

La cottura tonno-bergamotto sprigiona un profumo che rimanda quasi a un dolce semplice e raffinato della tradizione, ma organoletticamente parlando, il tonno ha un agrumato aroma di tonno deciso ed energico, rafforzato dal ginepro.

Infine un panetto di pane con farina integrale e mais fatto in casa.

Un piatto per chi non ha nulla da chiedere oltre.

La sferzata di bergamotto fa sfiorare il nirvana 😀
battute a parte, una mirabile leccornia

enjoy your time

tania

Tuna steak, bergamot like lightning thunder

For those looking for that amazing energy that gives strength and vitality, a colorful and fragrant nourishment cannot be missing.

Here is a Friday of fish, with tuna steak in a bed of bergamot and sprinkled with juniper, pepper, parsley.

Wash a steak of tuna.
Heat a covered non-stick pan with a lid. When it is hot, place the tuna and let it cook on one side, then turn it over and cover the top part with 2 thin slices of bergamot. Turn the slice again holding the bergamot with the tongs so that it follows the slice and stands between the tuna and the pan base and place another 2 slices of bergamot on the upper side, sprinkle with ground juniper and ground pepper berries, cover with lid and continue cooking until desired level, sprinkle with parsley and wait for cooking to finish.

Serve with a drizzle of extra virgin olive oil.

Side dish proposed with tuna: cabbage (seasonal vegetable) cooked in a little water with strips of carrot and chopped onion, a little nutmeg and pepper.
Serve with the tuna and season with a drizzle of extra virgin olive oil.

The tuna-bergamot cooking releases a scent that almost refers to a simple and refined traditional dessert, but organoleptically speaking, the tuna has a strong and energetic citrus aroma of tuna, strengthened by juniper.

Finally, a loaf of bread with wholemeal flour and homemade corn.

A dish for those who have nothing more to ask for.

The burst of bergamot touches nirvana: D
jokes aside, an admirable delicacy

enjoy your time

tania

Pubblicato da taniapizzamiglio

IPHM member, EBSA member, naturopath, holistic operator, HSE technician, education and social communication assistant, ed. mindfulness, op. international cooperation development projects, etc.

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